Topánky ako závislosť? Všetko je možné ...

Topánky ako závislosť? Všetko je možné ...

Každý z nás má nejakú úchylku k niečomu, závislosť, ba niekto dokonca až mániu. Začína to vždy celkom nevinne. Až sa to nakoniec stane denným chlebom každej ženy. Ach... to nakupovanie. Ak si myslíte, že vás sa to netýka, tak sa lepšie pozrite do svojho šatníka.

Kabelky, či hodinky. K najrozšírenejšej závislosti patrí aj nakupovanie topánok. Prečo? K džínsom potrebujeme botasky, či vysoké topánky na ihličkám, skrátene len ihličky. Do práce pohodlné topánky na platforme, či vysokom opätku a k šoférovaniu pohodlné mokasínky. Večer do mesta lodičky, na zimu čižmy, na leto sandále. Ten výber je naozaj veľký a každý outfit chcete mať predsa dokonalý a nie vždy rovnaký. Tak sa z jedných tenisiek stane ďalších päť párov, z lodičiek osem párov a stále to nekončí.

Je toto závislosť na topánkach?

Áno. Tú si však potvrdíte ešte tým, že pri vstupe do predajne s obuvou ste nerozvážne a neviete, čo skúšať a vyberať skôr. Ste ako zhypnotizovaná a túžite mať každý jeden kúsok doma. Ak ste však pravá nákupná maniačka určite by ste mali vedieť, aký typ topánok nesmie chýbať vo vašom botníku. Viete ktoré?

Sú ženy, ktoré závislosť vnímajú skôr v cene. Čím drahšie topánky, tým kvalitnejšie. V šatníku ich nie je dosť, ale hodnota je určite vzácna. A ženy, ktoré si nepotrpia na cene, ale na počte. Tie zase hľadajú voľné miesto v polici, kam by nový pár mohli vtisnúť. Oba typy by však mali mať niekoľko základných druhov topánok, ktoré sa zídu pri každej príležitosti. Tu sú...

Balerínky, známe ticháče a letné sandále musia byť!

Tieto typy topánok nie sú na prvé rande síce vhodné, no ak si chcete dopriať pohodlie, tak určite neváhajte. Muži balerínky a letné sandále nevedia oceniť, no my ženy áno. Hodia sa k džínsom, k elegantnejšiemu oblečeniu, šatám i sukni. Vieme, že mnohé ich využívajú aj pri formálnejších príležitostiach, napríklad svadbách. Polnočné prezúvanie má určite predsa svoje vysvetlenie: spomínaná pohodlnosť.

Tenisky, či botasky?

Viac-menej to isté... Aj keď väčšina z nás siaha vždy po tých značkovým, nie vždy to tak musí byť. Stačí, ak sa vám v nich bude príjemne chodiť a zrejme aj bežať. Prečo? Pretože je to obuv, ktorú nosia ešte tínedžerky. Dospelejšie a formálnejšie ženy túto obuv využívajú len pri kočíkovaní, pri rannom behaní alebo pri návšteve fitness centra.

Ktoré topánky zvoliť, ak nechcete byť ani elegantná, ani moc športová?

Určite elegantné oxfordy. Sú pohodlné a vhodné na dlhšie trasy. Považujú sa ako náhrada za mokasínky.

Voľba na leto! Klasické lodičky, či vyššie podpätky?

Mať vo svojom botníku tento typ topánok sa určite oplatí. Prečo? Pretože sa zídu pri spoločenskej príležitosti alebo na posedenie k vínku. Aj keď ich nenosíte pravidelne, nesmú chýbať. Veď predsa je to konečne ten typ topánok, ktorý koniec koncov môžete zvoliť ku všetkému. Sú sexy a nezabúdajte, že si v obchode môžete vyberať z nekonečnej ponuky vzorov a farieb.

Prechodné obdobie.

Jednoznačne kotníkové topánky. Môžete siahnuť po modele s nízkym podpätkom. Aj keď ich nájdeme v odtieňoch každej farby, väčšina z nás vždy zalapá po tých neutrálnym, zemitých, pretože zlým výberom môžeme pokaziť celý outfit. Niet divu, že vyberáme veľmi dôkladne. Na zimu čižmy!!! Pripravte sa..

Mráz a chladno?

Žiadne botasky, či tenisky by v tomto období neuspeli. V týchto zimných mesiacoch nám najviac vyhovujú vysoké čižmy, ktoré sú praktické a dobre vyzerajú. Už si len vybrať spomedzi nákupných regálov tie najkrajšie.

Je to len základ. Pravá nákupná maniačka ich má v botníku o pár čísel určite viac. Otvorili ste práve teraz svoj botník, aby ste si overili, či ste si našli tieto základné kúsky? A koľko ste ich vôbec narátali?

13.01.2020