Sandále.. Poznáte ich plusy a mínusy? Prezradíme vám ich ...

Sandále.. Poznáte ich plusy a mínusy? Prezradíme vám ich ...

Teplo, teplo, teplo.. Je čas vytiahnuť sandále, ktoré sú v lete obľúbenou srdcovou záležitosťou každej ženy. Viete prečo? V prvom rade hlavne preto, že sú pohodlné a noha si v nich odpočinie. Na druhej strane preto, že sú univerzálne. Obuť si ich teda môžete do práce, školy, k vode, aj na kávu, či drink.

Kde a aké sandále?

Do práce zvoľte jednoznačne niečo formálnejšie a elegantnejšie. Najlepšie sandále, ktoré sú na vyššej podrážke, platforme, respektíve podpätku. Tieto sandále ocenia predovšetkým ženy nízkeho vzrastu, ktorým opticky predĺžia nohy. Siahnuť môžete po farebných a metalických odtieňoch, strapcoch alebo kamienkach. Vyzývavému zdobenie, napríklad vybíjaným vzorom, sa však vyhýbajte. Prečo? Hlavne preto, aby ste si to nepokazili u šéfa. Veď oblečenie a topánky sú predsa prvé, čo si riaditeľ na svojich zamestnancoch všimne.

Sandále na vysokom opätku si určite zoberte aj na prvé rande. Ak by vám náhodou došli slová a objavil sa strach, že dotyčného neoslovíte, sandále vám pomôžu. Stačí si prekrížiť nohy, jeden pohľad a situácia bude zachránená. Partner vám určite dopraje malú pochvalu.

Na prechádzku a bežné nosenie vám odporúčame sandále s rovnou podrážkou. Ak máte obavy, že v nich nebudete pre okolie príťažlivá, mýlite sa. Sandále s rovnou tvarovanou podrážkou sú pohodlné, praktické, vhodné k športovému aj elegantnému oblečeniu. Dostupné sú v rôznych materiáloch, zdobené kamienkami, flitrami, strapcami v metalických a iných pestrých odtieňoch.

A hovoria vám niečo gladiátorky? Ide o sandále, ktoré majú pôvod v starovekom Ríme, kde sa konali slávne gladiátorske zápasy. „Gladiátorky“ sú sandále s nízkou podrážkou na šnurovanie alebo zips, vhodné hlavne na tanečnú zábavu.

sandale - plusy a minusy

Každé plus má aj svoje mínus...

Sandále.. medzi hlavné plusy týchto topánok patrí určite vzdušnosť, vďaka ktorej sa vaše chodidlá vetrajú a dýchajú. Avšak, ako každé iné, aj tieto topánky majú okrem plusov, aj svoje mínusy. Najväčšie problémy vám spôsobia sandále, ktoré majú až príliš rovný tvar. Ich časté nosenie ničí chodidlá, deformuje ich. Problémom sú aj remienka. Tie nesmú byť príliš tenké, pretože nohu pevne nedržia. Umiestnené musia byť tak, aby bola noha fixovaná.

Pri kúpe sa určite pozerajte aj na veľkosť!! Prečo? Pretože si kupujeme často topánky, ktoré sú nám malé a to je chyba. Že ich časom roztiahneme? To je mýtus. Budú voľnejšie, ale myslite na to, že vaše chodidlo deformovanejšie.

24.07.2020