Zdravotná obuv. Podľa čoho a aký typ si vybrať?

Zdravotná obuv. Podľa čoho a aký typ si vybrať?

Ach.. tie nohy. Spomenieme si na ne, len keď bolia. Mnohí odborníci dokonca tvrdia, že sú najviac zanedbávanou časťou ľudského tela. Prečo im venujeme tak malú pozornosť? Veď sú to predsa chodidlá, ktoré nás ráno nesú do práce a kamkoľvek, kde si len zmyslíme.

Často sa stáva, že naše labky natlačíme práve do nevhodných topánok a to je chyba. Lekári majú potom čo robiť, aby naše nohy opäť uzdravili. Prejavujú sa bolesti chodidiel, či kĺbov. Zdravotným problémom môžete ľahko predísť a to tak, že si len správne vyberiete z produktov, ktoré vám ponúka kategória zdravotnej obuvi.

Selektujte na základe kritérií.

Akých? V prvom rade je to materiál, tvar, účel použitia, či spôsob ich vyrábania. Napríklad podľa tvaru si môžete vybrať, či to bude obuv na doma ako papuče alebo obuv do zamestnania ako topánky sandálového typu s uzavretou špičkou, či ortopedické topánky. Nebuďte prekvapení. Zdravotnú obuv nemusia nosiť len zdravotníci. Je prístupná pre každého a taktiež sa každému aj odporúča.

Prečo? Pretože je vyrábaná z prírodných materiálov, ktoré sa prispôsobia tvaru nohy a zabraňujú tak nadmernému poteniu. Musia byť však dostatočne odolné a pružné, aby ste nepocítili žiadny otras pri chôdzi napríklad na hrboľatom chodníku.

Rozmaznávajte svoje nohy zdravo!!!

Na výbere si dajte naozaj záležať. Ide predsa o zdravie vašich nôh. Okrem stabilnej chôdze vám zaručia podporu nohy, takpovediac zabezpečia rehabilitáciu dolných končatín. Po celý čas bude mať vaša chôdza pevnú oporu a pohodlie.

Anatomicky tvarovaná stielka zaručí dostatočný komfort, po ktorom túži určite každý. Nezáleží na tom, či máte sedavé zamestnanie alebo také, kde musíte celý deň stáť. Prispôsobí sa a nedovolí, aby ste mali čo i len náznak nejakého nežiadaného otlaku. Určite je to správny krok ku zdraviu.

Na trhu je široký sortiment tejto obuvi.

Zdravotná obuv vyhovuje pravidlám zdravého obúvania. Preto svoje nohy do poslednej chvíle rozmaznávajte. Doprajte im pohodlné zdravotné topánky a pocit na nezaplatenie. Prospeje to však aj vašej chrbtici, celkovému postoju a držaniu tela.

Len pozitívne hodnotenie...

Áno tieto topánky sú krásne. Kúpim si ich. Avšak nie je to len o vkuse. Nevhodná obuv vám po čase môže spôsobiť nielen bolesť, ale aj náznak chybného držania tela a krivú chrbticu. Okrem toho aj únavu končatín, chrbtice a kĺbov, tvorbu pľuzgierov a kŕčových žíl. Deformáciu chodidiel, a tvorbu plesňových ochorení. Naopak nosenie zdravotnej obuvi zabezpečí vašim nohám príjemný pocit z komfortnej chôdze, úľavu, žiadne bolesti chrbtice a vraj aj vyššiu produktivitu v zamestnaní.

Aj keď nie sú podľa vašich predstáv určite je kúpa tohto produktu tou lepšou alternatívou. Možno si v širokej ponuke nájdete nakoniec aj také, ktoré esteticky vyzerajú naozaj veľmi krásne.

Aké typy sú nám k dispozícii?

V súčasnosti sú veľmi žiadané práve tie základné. Napríklad taká diabetická obuv, určená predovšetkým osobám s mimoriadne citlivými chodidlami. Do tejto kategórie zaraďujeme aj ortopedickú obuv.

Viete pre koho je vhodná? Pre ľudí s opuchnutými, či deformovanými nohami. Naopak pre ľudí s problémovými a extra širokými chodidlami je vhodná flexi obuv. Poznáme aj typ Gastro a medical. Už z názvu vieme vyčítať, že je to obuv určená pre lekárov, medikov či kuchárov. A nech nie ste zaskočení. K základnej zložke zdravotnej obuvi patrí aj domáca obuv a taktiež obuv na voľný čas.

Konečne voľno pre seba. Ako ho využijem?

Čo tak si zašportovať. Pri každej aktivite nezabúdajte na módny doplnok, topánky. Vďaka už spomínanej anatomickej stielke sa voľnočasová obuv prispôsobí chodidlu a zaistí mu tak prirodzený pohyb. Rehabilitovať svoje labky môžete aj pri takejto činnosti.

Je teda isté, že zdravotná obuv má priaznivé účinky pre vaše telo. Nie je to o vkuse, ale o tom, aby ste zabezpečili vašim chodidlám, tiež telu, pohodlie a vyhli sa tak nepríjemným bolestiam. Nebojte sa zahrnúť tento druh obuvi do vášho šatníka, veď to je tiež módny doplnok. Veľmi účinný a komfortný.

14.02.2020